onsdag 31 mars 2010

Nytt månadskit imorgon!

Imorgon släpper vi aprilkittet! Men fram tills dess kan vi bjuda på en liten sneak peek!
Välkomna in i butiken imorgon för att få ta del hela kittet.
Tjingeling allihop!

Tack, tack, tack!!!

Vi tackar vår kära gästdesigner Mildred med att visa en superfin LO hon gjort.

På bilden är Mildred, 4 år, tillsammans med 2 av sina klasskompisar. Hennes dåvarande klass hade pirtatema och alla var utklädda därefter. Självklart infann jag mig på plats för att dokumentera dom små piraternas jakt på den skatt som visade sig ligga nergräv i sandlådan på skolgården.

Passande liten döskalle och skattkarta för små pirater, hittar du självklart i butiken.

Söt textilblomma med fin glittrig paljett i mitten.
Tack så hemskt mycket Mildred att du var villig att hoppa in som gästdesigner under marsmånad! Jag är så stolt över dig! Det har varit en ära att få visa upp alla superfina alster du gjort! Jag vet att du kommer att fortsätta att skapa dom mest underbara saker i framtiden!
Under april kommer en ny gästdesigner att presenteras här på bloggen. Vem det är och vad hon har gjort kommer ni att få se här inom kort. Så välkomna tillbaka anytime!
Tjingeling for now!

måndag 29 mars 2010

Vår lilla gästdesigner Mildred delar med sig...

...med ett litet kort hon gjort. Ett kort med titeln:

Poem Book


Kortet gjorde hon i och för sig för över ett år sedan men då jag tycker att det är så fint vill jag hemskt gärna dela med mig!
I kortet har hon skrivit dessa 2st dikter:

Happy face
A happy face is happy like the sun
But a happy face is more than a sun
Fun
Our world
Our world is round like a sun
But the sun is more like FIRE
Than round

Och på baksidan av kortet står det:
Two poems are in this card. Rhyming poems are in this card. Fun poems are in this card too!

Till kortet har Mildred bara använt sig av punchers för att skapa dekorationer. Jag tycker verkligen att hon lyckats med att göra det på ett fint och väldigt kreativt sätt. Det syns kanske inte men på vissa av dekorationerna har hon t.o.m. använt sig av 3D-tejp.
Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som fått en dotter som delar min passion för scrapbooking och kortmakeri! Nästa gång kommer Mildred att visa upp en LO hon gjort. Något att se fram emot!

Tjingeling 4 now!

lördag 27 mars 2010

En inspirerande liten ask

Månadstävlingen denna månad går ju ut på att skapa något man kan ha godis i. För ett tag sedan gjorde jag den här asken att samla inspirerande ord i. Men sen så slog det mig att det här kan ju bli en ask att hämta inspiration ur!
Så nu håller jag på och letar inspirerande talesätt på nätet som en galning. Jag skriver ner dom på små lappar som jag sen fäster med ett band runt fina cholkadbitar. Min förhoppning är att nästa gång jag har mina väninnor över på fika kommer jag kunna bjuda dom på en liten extra tanke till kaffet.

Har ni några bra tips på sajter med talesätt eller andra inspirerande ord? Lägg då gärna en länk här! Evigt tacksam för alla förslag!

Tjingeling 4 now!!!

fredag 26 mars 2010

DT Linda delar med sig!

Här kommer två supersöta alster som vår DT Linda gjort. Först ut ett som kan inspirera alla er som redan har, eller funderar på att köpa, en ask med dom underbara Happy Go Lucky journalingkorten.

Här har Linda varit kreativ och klippt ut en liten kanin från ett av journalingkorten och bara använt själva karaktären som dekoration. Det rosa sicksack bandet kommer från månadens kit Funny bunny.

Och så har vi den här! Här har Linda, kanske som en liten lyckönskning, satt en fyrklöver på snöret till en söt liten tag som hon har gjort. Fyrklövern är bara en av dom nyheter ni kan se fram emot att hitta i butiken fr.o.m april 2010!

Tack Linda för dina två superfina alster! Här får vi återigen bevisat att det med små medel faktiskt går att skapa något stort!

Tjingeling y'all!

tisdag 23 mars 2010

Extra! Extra! Read all about it!

Till min stora glädje kan jag meddela att jag kommit över ett mindred parti med dom så hett efterfrågade Happy Go Lucky journaling korten igen!!!
Dom här supersöta korten kommer ur asken Happy Go Lucky L, Art.nr:O033

Som ni ser är det massor med supersöta motiv som bara väntar på att få komma till användning! Det är först till kvarn som gäller så tveka inte om du är sugen på en riktig storsäljare!!!

Tjingeling och välkommen in i butiken!

Scrapmoment.com på Facebook!

Då har jag tillslut tryckt på knappen! Så nu kan du hitta Scrapmoment.com på Facebook också! Välkommen att gå med i gruppen Friends of Scrapmoment.com en grupp som vi hoppas kommer att växa... å växa... å VÄXA!!! :o) Vi kommer kanske att ta det lite lugnt nu i början men snart kommer det att hända grejer där också!

Tjingeling 4 now och jag hoppas vi ses på Facebook!

måndag 22 mars 2010

Söt som socker!

Är denna lilla ask gjord, av vår DT-Linda , som inspiration för alla er som funderar på att vara med i månadstävlingen. Den underbara asken, klädd med mönsterpapper och spets, har dekorerats med dom självhäftande pärlor du kan hitta i butiken. Finns i flera färger!

Vill du också var med i tävligen? Klicka då HÄR för alla detaljer :o)

Tack Linda! Det är alltid en fröjd att visa upp det du delar med dig av.
Tjingeling for now och happy måndag!

söndag 21 mars 2010

Då har hon gjort det igen...

Vår alldeles egna DT-Linda delar än en gång med sig av en av sina snygga freebies. Klicka dig bara vidare här för att ladda hem dina alldeles egna coola kassettband. Sen är det bara att sätta igång! Perfekta för kort, LO:er eller vad du än kan kan komma på.

Tack Linda att du än en gång så frikostigt delar med dig!
Tjingeling 4 now y'all!!

lördag 20 mars 2010

För alla er som funderar på att vara med i månadstävling...

Här kommer ett smakprov på ett, eller kanske borde jag säga 8, starka skäl att delta:


Vinnare i månadens tävling kan nämligen se fram emot ett paket innehållande 8st ark superfina färglada stickers. Alla uppgifter ang. månadstävlingen hittar du här.
Välkommen med ditt bidrag!

Tjingeling!

fredag 19 mars 2010

Mera inspiration!

Här delar vår DT-Helen med sig av sin supersöta ask som ett inspirationsbidrag till månadens tävling. Där gäller det att skapa något som man kan förvara godis i och det har Helen självklart lyckats storartat med! Asken Helen altrat ingår i månadskittet Funny bunny.

Äggen som Helen använt sig så flitigt av är utstansade med månadens puncher: pratbubblan. Här han hon bara klippt av den lilla "trekanten" som förvandlar ovalen till en pratbubbla. Det gula bandet, blomman, rosetten och dom gröna bladen kommer även dom från månadskittet.

Vill du också vara med och få chansen att vinna 8st ark med super fina stickers? Titta då in under pågående tävling där får du alla detaljer om vad som gäller.

I början av månaden visade jag den ask jag altrat och i måndags den ask som DT-Linda gjort. Ta en titt på dom om du inte redan sett dom så får du se hur olika det kan bli fast vi alla utgått från samma ask!

Tack Helen för ditt alltid så inspirerande bidrag! Hoppas nu att du och alla ni andra får en hejdundarande kreativ helg!

Tjingeling 4 now!

onsdag 17 mars 2010

Nästa månad fyller Scrapmoment.com 1år!

Och det kommer vi självklart att fira med specialerbjudande i butiken. Men fram tills dess är det planering av födelsedagen som gäller!
Varför inte duka lite extra fint till kalset? Här har jag dekorerat ett glas med en stor hopknycklad rosa blomma och två gröna blad, båda från månadskittet Funny bynny.
Jag fäste blomman med bladens gröna ståltråd
som jag sen surrade fast runt glasets fot.

Därefter dålde jag det hela genom att knyta fast en rosett runt om.

Sen är det bara fantasin som sätter gränserna på vad annat man använda. För en lite mer romantisk känsla tror jag att en nylonfjäril skulle passa... eller kanske en sån där vacker dekorerad nål... eller kanske en liten charm som dinglar när man rör glaset... eller kanske en...
..
Ja, som sagt, man kan nog fortsätta i det oändliga. Men det får bli en annan gång!

Tjingeling 4 now y'all!

måndag 15 mars 2010

Okej, en ny månadstävling var det!

Påsken närmar sig nu med stormsteg och då är det ju många som ger bort godis och andra sötsaker till nära och kära. Därför har vi valt att månadens utmaning blir att skapa någonting som man kan ha godis i. Det är helt fritt fram då det gäller teknik och material och vi hoppas att vi, till skilnad från förra månaden, kommer att bombaderas med en massa superfina bidrag!
Under tävlingsregler hittar ni allt ni behöver veta för att lämna in ditt bidrag.

Här nedan, som inspiration, ser ni en fantastisk söt liten ask. Det är vår kära DT-medlem Linda som dekorerat den ask som ingår i månadens kit Funny bunny.

Lilla kaninen Söting pryder locket tillsammans med det rosa
sicksack-bandet som också ingår i Funny bunny-kittet.
Här en liten vit hjärtformad banddekoration.
Tack snälla Linda att du delade med dig, fantastiskt fint bidrag. Som alltid! Jag är säker på att många håller med mig då jag säger: I want one!!!
...
Nu är det upp till alla er andra! Vi väntar med spänning på att få se vad ni hittar på!!! Deadline är onsdag den 14:e april kl. 23.59. En lycklig vinnare, som presenteras här på bloggen den 20:e april, kan se fram emot ett paket innehållande 8st ark med härligt klistriga stickers!
Lycka till & Tjingeling 4 now!

Ny månadstävling för alla er som gillar att utmanas!

Men först...

Denna månad kommer vi inte att behöva vänta till den 20:e för att få reda på vem som vunnit förra tävlingen eftersom det, till min förvåning, bara var en deltagare. (Var det en så tråkig utmaning, eller?) I vilket fall som helst är jag glad att meddela att månadens självklara vinnare är en otroligt kreativ själ nämligen...
Med en underbar minibok, i form av en stjärna med titeln "Lycka för mig", förstår vi utan tvekan vad som är lycka för dig, Jeanette!


När du läst om nästa månads tävling tycker jag att du skall ta en titt på Jeanettes blogg! Där får ni ta del av flera fina sidor och närbilder på detaljer ur hennes vackra minibok.
...
Stort GRATTIS till dig Jeanette! Tack att du delade med dig av din underbara bok som jag är säker på kommer att inspirera många! Glöm nu inte att mejla din postadress till scrapmoment@gmail.com så att vi kan skicka dig din vinst: En ask med 64st Miss Sweet journalingkort.

Tjingeling!

söndag 14 mars 2010

I dag söndag är det deadline för vår månadstävling!

Denna månad är det miniböcker som gäller och än så länge har vi bara fått in ett fint bidrag så fler bidrag är självklart varmt välkomna! Vinsten för tävlingen är en ask journalingkort med den supersöta Miss Sweet.

Det vi sökte var idéer då det gäller journaling. Här nedan delar vår gästdesigner Mildred med sig av sidor ur sin minibok "Happy Book" som hon håller på med.

































































:o)
Deadline för tävlingen är i natt söndag kl. 23.59.
Under pågående tävling hittar ni all info ni behöver för att delta.

Välkommen med ditt bidrag!

lördag 13 mars 2010

Gästdesigner denna månad är...

Mildred 6år

Då postgången mellan Taiwan och Australien har ställt till det lite för oss, då det gäller månadens gästdesigner har jag anlitade en annan person. En dock lite yngre, men väldigt talangfull scrappare, som kunde ställa upp med kort varsel. Det blev min kära dotter Mildred, aka Mimmi, som kom till min räddning!

Här en liten brevlåda Mildred gjort av "papper clay", som är en
blandning av papper och lim, upphängd med ett rosa band med prickar.

...och dekorerad med en blå nylonfjärl.

Men var inte oroliga, ni kommer inte att missa något. Den kreatör som egentligen var tilltänkt som gäst denna månad kommer med största sannolikhet att dyka upp lite längre fram under året.
...
Ha nu en underbart kreativ helg allihop! Glöm inte att ni fortfarande hinner vara med i vår månadstävling, med deadline imorgon! :o)
Tjingeling!

onsdag 10 mars 2010

DT inspirerar igen!

Denna gång är det vår DT-Helen som visar upp en påsk-LO med bilder på hennes dotter Ellen. Fotona är från förra året då Ellen för första gången skulle vara påskkärring, en mycket söt sådan! Grejerna Helen använt sig av kommer från vårt månadskit

Här har Helen monterat tre stycken blommor till en och avslutat
med att sätta lite glitterlim i mitten.

Bandet har Helen krusat med hjälpen av en sömn på symaskinen.

Tack Helen för ditt alster, lika fint som vanligt! :o)
Tjingeling!

söndag 7 mars 2010

DT inspirerar

Här kommer lite mer inspiration! Jag har gjort 2st kort med grejer från vårt månadskit Funny bunny som jag vill dela med mig av.

Här har jag gjort ett födelsedagskort till en av mina bästa vänner som snart fyller år. Förutom sakerna från månadskittet har jag också använt ett Happy Go Lucky-journalingkort (som tyvärr för tillfället är slut hos min leverantör) och några små fina blingstenar.

Blomman, bandet, bladen, gemet och knappen kommer alla från marskittet Funny bunny.


Här är ett kort som man kan skicka året om tycker jag, även om det är ägg som dominerar bilden. Här fick jag verkligen användning av månadens puncher pratbubblan. Jag klippte bara bort själva "pilen" på varje pratbubbla och vips hade jag ett helt gäng ägg att dekorera kortet med.

Tjingeling 4 now!