onsdag 18 augusti 2010

Gåva till en vän.

Då har jag igen sagt "Hej då! till en av mina vänner här i Taiwan...igen!. Och den här gången var det Miki, en av mina absolut närmsta. Hon och hennes familj har nu flyttat hem till Japan och jag kommer att sakna henne galet mycket. Att vänner flyttar och jordbävningar är nog det enda negativa med att bo här i Taiwan. (Och en och annan insekt förstås.) Men att vänner flyttar för iallafall en god sak med sig, tillskillnad från jordbävningar, och det är att vi nu har vänner över hela världen att besöka då vi är ute och reser. Och det är ju inte helt fel!

Som tack för allt Miki betytt för mig ville jag ge henne något speciellt Jag visste precis vad jag ville ge henne och köpte ett halsband som minne från våra år tillsammans.
Här i området där jag bor finns det en butik som specialiserat sig på att ta hand om trasigt antikt porslin för att sedan göra om skärvorna till smycken. Det finns allt från hårspänne till fotlänk. Alla med fantastiskt fina små detaljer vilket gör det otroligt svårt att välja men tillslut fann jag det!

Ett litet sött hus bakom en kulle.

Till halsbandet altrade jag en liten teburk med papper, band och en liten bit spets. Som dekoration gjorde jag en tag och satte sen dit lite pärlor, ett guldhjärta och 2st utstansade retroblommor i 2 storlekar.

Miki blev jätteglad!


Nästa gång jag går till butiken skall jag nog välja ett smycke till mig själv! För den dag vi lämnar Taiwan, vilket jag hoppas är först om många många år, kommer jag ångra mig sjuktmycket om jag inte gjort det! Eller vad tror ni?

Tjingeling 4 now!

6 kommentarer:

Hegu sa...

Vilket vackert halsband och vilken fin burk! Jag förstår att din vän blev glad...
Det är så roligt att läsa om ditt och din familjs liv i Taiwan!

Kram
Helen

Maritha sa...

Vilket vackert halsband! Jag gillar tanken med återvinningen där åxå..

burken är jättefin. Det där guldhjärtat är verkligen glänsande vackert!

onkis sa...

Kan tro att din vän blev glad, och burken är ju helt underbar.

Ellis sa...

Vilken bra idé att återanvända och göra smycken av skärvorna! =)
Superfin present och burk!
Kram

Scrapmoment Hellen sa...

Tack för alla söta ord om min lilla burk! Håller med om att det är en fantastisk bra idé att ta till vara på dom underbara skärvor som finns kvar sedan flera hundra år tillbaka.

Ha en trevlig helg allihop!
//H

Miss Cutiepie sa...

Underbart som allt du skapar! Vilket fint halsband dessutom, så kul med något som har en sådan historia!